Geven aan de collecte zonder contant geld

De kerken van Haarlem-Noord en Haarlem Centrum gingen ons al voor, net als nog 170 andere kerken in Nederland: contactloos geven, aan de collecte met de app Givt.

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst. Voor dit probleem hebben we vanaf vandaag een oplossing: digitaal collecteren met een smartphone.

 

“Het fijne is dat je gewoon blijft meedoen aan de collecte, want met één beweging langs de collectezak, doe je jouw bijdrage”

Het is dé oplossing voor het meedoen aan de collecte zonder contant geld. Het fijne daarbij is dat je gewoon blijft meedoen aan de collecte, want met één beweging langs de collectezak, doe je jouw bijdrage. En net als met contant geld blijf je met Givt anoniem en bepaal je zelf hoeveel je wilt doneren. Het is een app gebouwd door mensen die in hun eigen kerk graag een oplossing wilden voor collecteren zonder contant geld. Wilt u gewoon contant blijven betalen? Geen probleem, dat blijft gewoon mogelijk. 

Wat heb je nodig om te geven met de smartphone?
Om te geven met Givt heb je natuurlijk een smartphone nodig (Android of iOS) met daarop de Givt-app. Je kunt na het downloaden je e-mailadres invoeren en meteen beginnen met geven. Je verdere registratie kan je op een later moment afronden. Bij je registratie vul je een aantal persoonlijke gegevens in (denk hierbij aan je adres, mobiele nummer en rekeningnummer). Ook geef je een machtiging af zodat er geld van je rekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat je makkelijk door dit proces wordt geleid. Zoek in de App Store of op Google Play naar Givt.

Handige informatie: 

  • Downloaden: ga naar de appstore of google play store en zoek op ‘Givt’
    Informatiewww.givtapp.net
  • Extra handleiding gebruik app: download hier de extra begeleiding voor de Givt-app. De begeleiding kan helpen bij het gebruik van de Givt-app. Een aantal functies in de app worden kort toegelicht.
  • Video: bekijk het filmpje
  • Vragen? ouderling Frijkje Bakker via frijkje@hotmail.com of 0657566899