Zo geef je in onze kerkdienst zonder contant geld aan de collecte

Vanaf zondag 4 november kun je ook zonder contant geld geven aan de collecte. Met de app Givt op je smartphone. Het fijne is dat je gewoon mee blijft doen met de collecte. En net als met contant geld blijf je met Givt anoniem en bepaal je zelf hoeveel je wilt doneren.

Wil je liever contant blijven geven? Dat blijft ook altijd mogelijk.

Lees hieronder precies hoe geven met Givt werkt:

Alles over geven met de Givt-app: 

 1. Download de app vóór de dienst (bij voorkeur thuis al). Dan heb je genoeg tijd om ook te registreren en kun je ook daadwerkelijk geven aan de collecte op zondagochtend.
 2. Downloaden:  Zoek in de App Store of Google Play naar Givt. Download de app.
 3. Registreren: Vul een aantal persoonlijke gegevens in (denk hierbij aan je adres, mobiele nummer en rekeningnummer). Ook geef je een machtiging af zodat er geld van je rekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat je makkelijk door dit proces wordt geleid.
 4. Geven tijdens de collecte:
  Zorg dat bluetooth aan staat op je telefoon
  Open de givt app
  Kies of typ een bedrag en druk op volgende
  Kies ‘Collectemiddel’
  Haal je smartphone langs de collectezak, de ingevulde bedragen worden ter verdere behandeling in het Givt-systeem geregistreerd en even later afgeschreven.
  Klaar!
 5. Voor radioluisteraars: radioluisteraars kunnen na het invullen van de collectebedragen “kies uit de lijst” selecteren en daarna de blauwe balk ‘kerken’ kiezen. In het overzicht van aan Givt deelnemende kerken selecteer je ‘Dorpskerk Bloemendaal’ en vervolgens selecteer je de groene balk ‘geven’.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

“Het fijne is dat je gewoon blijft meedoen aan de collecte, want met één beweging langs de collectezak, doe je jouw bijdrage”

Extra: 

 • Verkeerd bedrag ingevuld? Binnen een kwartier na het geefmoment kun je via het giftenoverzicht de verkeerde gift annuleren door in het telefoonscherm naar links te vegen (‘swipen’). Je kunt ook een geeflimiet instellen om grote vergissingen te voorkomen.
 • Verkeerd bedrag afgeschreven? Dan kun je dit storneren langs de reguliere weg. Je kunt ook een geeflimiet instellen om grote vergissingen te voorkomen.
 • Kosten gift: om gebruik te kunnen maken van de diensten van Givt, maken wij kosten. Fijn als je iets meer kunt geven, zodat de kosten gedekt zijn.
 • Twee collectes in één keer: je kunt ervoor kiezen om meerdere collectes in één keer te doen, zodat je de givt-app maar 1x nodig hebt en niet later bij de uitgang opnieuw. Bekijk dit filmpje voor de uitleg.
 • Extra handleiding gebruik app: download hier de extra begeleiding voor de Givt-app. Een aantal extra functies in de app worden kort toegelicht.
 • Vragen? ouderling Frijkje Bakker via frijkje@hotmail.com of 0657566899
 • Givt: www.givtapp.net 

Lees meer over waarom