Waarom is de Dorpskerk in oranje licht gehuld?

Maar liefst één op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Om een statement te maken tegen dit onrecht worden wereldwijd gebouwen vanaf 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) 16 dagen lang in het oranje licht gezet, de kleur van de hoop op een betere toekomst voor vrouwen en meisjes. 

In Nederland hebben 150 gemeenten en bijna alle provincies hun steun toegezegd. Daarmee krijgt Nederland naar verwachting de meeste oranje objecten ter wereld.

Ook Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Velsen doen mee. Het stadhuis in Haarlem, de gemeentehuizen in Heemstede, Bloemendaal en Velsen, de toren van de Grote of Sint Bavo, Molen De Adriaan, het Provinciehuis in Haarlem en nog veel meer gebouwen zullen oranje verlicht zijn.

De Orange the World campagne in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Velsen wordt georganiseerd door vier regionale vrouwenorganisaties: Soroptimist International clubs Haarlem e.o. en Haarlem-Kennemerland, Zonta Kennemerland-Zuid en VVAO afdeling Haarlem.

De inzet is om de veiligheid van vrouwen in de betrokken gemeenten te … [lees verder]

Gebouwen in regio Kennemerland kleuren oranje