Verslag kerkuitje van Bavo naar Bavo

Op donderdagmorgen 22 sept verzamelde rond 10:00 uur een enthousiaste groep van 34 mensen zich in de KoepelKathedraal, oftewel de nieuwe Bavo, voor het jaarlijkse kerkuitje. Na een kop koffie werden we om half 11 opgehaald voor de theatrale rondleiding. Het werd een rondleiding vol verrassingen, zo kwamen we ‘zuster’ Agnes van Bekkum en ‘Bavo’ Jan van Bekkum tegen, maar ook ‘zuster’ Ineke Derksen en Frank Jacobs, de laatste in de rol van Titus Brandsma; ‘broeder’ Kees Hughes was te vinden achter de vleugel en op het kerkorgel. Samen met andere acteurs zorgden zij voor een mooi schouwspel, dat zich hoofdzakelijk in de kapelletjes van de kerk afspeelde. Na een gezongen ballade door ‘Bavo’-Jan van Bekkum kwam er na een uur een einde aan de theatrale rondleiding; iedereen was vol lof over het geleverde spel. Hierna kon het kerkmuseum bezocht worden, maar ook de prachtige kerk. Een aantal sportievelingen beklom nog de trappen van de koepel van de kerk.

Na een lunch, die we buiten in de zon konden nuttigen, werd er geïnventariseerd wie met de stadsgids meeging naar de oude Bavo. We namen afscheid van degenen, die naar huis gingen en een kleine groep ging regelrecht naar de oude Bavo.

Via de Vijfhoek en het Nieuwe Kerksplein gingen we naar het Proveniershof en door naar de oude Bavo. Hans, de enthousiaste stadsgids liep over van de verhalen en moest noodgedwongen zijn rondleiding inkorten, want anders waren we veel te laat in de oude Bavo aangekomen.

Met nog een korte rondleiding in de kerk, waarbij de eerder vertrokken groep zich weer bij ons aansloot, gingen we rond 15:00 uur naar huis, met toch wel wat zere voeten/benen zo hier en daar. Al met al was het een geweldig uitje, wat ook wel blijkt uit het aantal positieve reacties dat we mochten ontvangen.

 

Verhaal van een reisgenoot.