Sam’s Kledingactie

Het najaar is een prima seizoen om je kledingkast weer eens flink op te ruimen.
En de kleding en schoenen die je niet meer draagt (maar nog wel schoon, heel en netjes zijn!) kun je dan bij ons inleveren

𝕎𝕒𝕟𝕟𝕖𝕖𝕣 : zaterdag 6 november 2021 van 10.00 – 13.00 uur
𝕎𝕒𝕒𝕣 : Kerkplein 20, Bloemendaal

De kleding wordt opgehaald door Sam’s Kledingactie en vervolgens gesorteerd en verkocht naar het buitenland (o.a. Azië, Oostblok en Afrika), waar het weer als nette en betaalbare 2e-hands kleding op de markt wordt gebracht.
De opbrengst uit de verkoop van de kleding komt ten goede aan het Cordaid-project om kinderen, na Corona, weer naar school te laten gaan in Oeganda.

Delen mag, we zien je graag!

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda
Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedag in Bloemendaal
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op 6 november a.s. kunt u in Bloemendaal kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt-  inleveren bij de diaconie van de Protestantse gemeente te Bloemendaal en Overveen aan het Kerkplein nr. 20. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10.00-13.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt

Uw steun is onbetaalbaar
Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.
We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd?  Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.