Rooseveltweek was onvergetelijk

42 gasten en 35 vrijwilligers vierden van 2 tot 9 juni onder stralende weersomstandigheden een unieke vakantie met elkaar in Nieuw Hydepark in Doorn.

Met en zonder rolstoel gingen jong en oud de dansvloer op. Dat hadden velen lang niet meegemaakt. 

Er was een divers en gevarieerd programma voor elk wat wils, dat recht deed aan het voor deze week gekozen thema Klank en Kleur. Zo kreeg elke dag een andere kleur en eindigde deze reeks met het galadiner (donderdagavond) in een regenboog. Hoogtepunten waren op de dinsdag de picknick met ritjes in een oude automobiel en rijtuig met paard. Velen maakten daar gebruik van en haalden herinneringen aan vroeger op.

Op woensdag was er de traditionele verwendag voor de dames (met kapsters, voetmasseuses en modeshow). Bijna vanzelfsprekend haastten de mannen zich om zo snel mogelijk te vertrekken. Dit jaar naar Spakenburg waar onder andere werd genoten van een presentatie
van de bruine vloot en een heerlijk vaartochtje over het Gooimeer. Dit alles onder zomerse omstandigheden.

Tijdens de donderdag en vrijdag stonden er uitjes in de omgeving gepland, maar toen woensdag bleek dat er tropische temperaturen werden verwacht, is hier deels vanaf gezien. Van de nood werd een deugd gemaakt en zo is er zowel binnen als buiten het Rooseveltpaviljoen een aantal alternatieven aangeboden. Zoals spelletjes binnen in het koele huis, maar ook in een golfkarretje of met duofietsen toeren door het park.

Er zijn elke avond mooie optredens geweest, vaak verschillend van aard. Leny van Schaik kwam met ons zingen, een Roemeens koor trad op, Arjan Dwarshuis (vogelspotter) hield een inspirerende presentatie en het Zeister Shantykoor zorgde weer voor een andere stemming. Maar veel interesse was er ook voor het poppenspel van Ilja van der Wou. Voor de gasten en de helpers is het galadiner nog steeds een hoogtepunt, waar lang naar wordt uitgekeken. Ook hier een muzikaal optreden en vele vermakelijke bijdragen van gasten. De vrijdag kende een bonte avond. Met en zonder rolstoel gingen jong en oud de dansvloer op. Dat hadden velen lang niet meegemaakt.

Kort voor het vertrek op zaterdagmorgen kwam echter het zeer droevige nieuws dat, in bijzijn van zijn echtgenote, één van onze gasten op 93 jarige leeftijd in zijn slaap was overleden. Dit feit is de gasten toen niet bekend gemaakt, maar later per brief en rouwkaart meegedeeld.

Dankzij de onuitputtelijke energie van alle helpers, de gasten een onvergetelijke  week is bezorgd.

Lees ook de bijdrage van predikant Juup van Werkhoven

Bekijk de foto’s!