Radio-1-presentator Lara Rense zelf geïnterviewd

Al sinds het begin van haar radiocarrière voelt Lara zich als een vis in het water in de radiostudio. Luister je naar het  programma Nieuws en Co dan is dat ook duidelijk te horen. Ad van Nieuwpoort had een uitgebreid gesprek met Lara, waarin zij heel persoonlijke dingen vertelde.  Op de vraag of zij ook TV-ambities heeft gaf ze aan daar nog over te twijfelen, maar uitsluiten doet ze het niet.  Radio is zo lekker puur, je hoeft niet zoals bij TV eerst in de ‘make-up’ en de voorbereiding van een TV-opname is meestal veelomvattend. Anders dan bij radio wordt van je verwacht dat je geen enkele fout maakt. Bij de radio ligt dat minder gecompliceerd.

‘Je hebt een bijzondere stem, daar moet je iets mee gaan doen’, vonden mensen uit Lara’s omgeving. Daar is ze iets mee gaan doen en hoe! Naast de kracht van haar duidelijke- en herkenbare stem beschikt zij over scherpzinnigheid, ze is ad rem en laat tegelijkertijd iedereen in zijn/haar waarde. Lara studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook de kennis daarbij opgedaan komt, daar ga ik van uit,  in haar huidige vak goed te pas. Nieuws gaat immers over relaties tussen mensen. Het gaat veelal over politieke-, culturele-, religieuze- en economische aspecten van menselijke samenlevingen.

tekst loopt door onder de afbeelding

Het volledige gesprek tussen Lara Rense en Ad van Nieuwpoort is terug te luisteren op de website van Radio Bloemendaal (link onder aan dit artikel) Daarin vertelt Lara ondermeer over de lange uitzending die door haar werd gepresenteerd ten gevolge van de recente tragische aanslag in Utrecht en wat dit met haar deed. Ze werd al vroeg in de morgen gebeld dat er ‘iets’ was gebeurd in Nederland. Ze reed onmiddellijk naar de studio en verzorgde een mega-uitzending.

Foto’s en verslag door Charles Duiff

Terugluisteren: