Overstapdienst met bar/bat mitswa

Op zondag 20 juni 2020 is onze overstapdienst. Een bar/bad mitswa waarbij 4 kinderen overstappen van de kinderkring naar de tieners. Altijd een mooi moment. Dat doen we net als vorig jaar coronaproof! 

Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan! Met een email naar scriba@kerkpleinbloemendaal.nl 

Bar/Batmitswa
Het is wat de synagoge viert als kinderen 13 jaar worden. Het markeert een belangrijk moment: de overstap naar de middelbare school, een moment in je leven om opnieuw te beginnen. Zekerheden achterlaten, nieuwe contacten leggen, weer van onderaf aan beginnen, het hoort er allemaal bij.

Die mooie traditie lenen wij in de kerk van Bloemendaal sinds een aantal jaren van de synagoge. We geven er een eigen draai aan, maar de kern van de viering blijft overeind. Ditmaal zullen een paar kinderen uit ons midden een stuk uit de Thora en uit het evangelie lezen op de kansel. Daarover gaan we onder de kansel doorpraten, ook met gemeenteleden. Na de dienst laten ze duiven op als teken van vrede.

Voor de kleintjes
Er is deze dienst geen echte preek. Er is ook geen kinderkring, maar wel een knutselpakketje dat past bij het thema. Je hoeft je tijdens het voorlezen door de kinderen dus niet te vervelen. Voor de allerkleinsten is er crèche.

Er zijn 50 kerkgangers welkom in de kerkdiensten. U kunt zich aanmelden bij het bureau (bureau@kerkpleinbloemendaal.nl, tel: 023-524 19 13) tot donderdags 12 uur. U krijgt uiterlijk vrijdag bericht of er een plaats voor u is gereserveerd. Houd u wel rekening met de maatregelen? Thuis handen wassen, bij de ingang handgel gebruiken, mondkapje op tijdens het lopen binnen en u krijgt een zitplaats toegewezen.

Collecten:
Vluchtelingenwerk Nederland/kerk
Informatie:

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Bekijk hieronder de foto’s van vorige jaren!