Ode aan de Synode – Kerkreisje

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan 100 predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Synode van Dordt. Precies 400 jaar later viert de stad deze bijeenkomst met evenementen en activiteiten. Een mooie bestemming voor een kerkreisje, datum donderdag 25 april 2019. 

We brengen een bezoek aan de Grote Kerk, waar op 13 november 1618 voorafgaand aan de synode een kerkdienst plaatsvond. In het Dordrechts museum bezoeken we de expositie ‘Werk, bid en bewonder’. De tentoonstelling laat de relatie tussen calvinisme en kunst in een brede context zien. Ook literatuur, muziek en kerkarchitectuur komen namelijk aan bod, in de vorm van kringwerk 17 (kunst)objecten, maar ook in videoportretten met onder meer architect Francien Houben, zanger Ernst Daniël Smid en cabaretier Freek de Jonge. Een wandeling door Dordrecht voert ons langs de belangrijkste plaatsen die aan de synode herinneren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Kerkreisje in 2017

Informatie en opgeven voor Kerkreisje donderdag 25 april 2019
En verder is er veel ruimte voor gezelligheid en ontmoeting, zoals een lunch in het museumrestaurant. We reizen met de trein. Houd er rekening mee dat we veel zullen lopen. Om de belangstelling te peilen graag zo spoedig mogelijk opgeven bij mij via e-mail: juupvanwerkhoven@kerkpleinbloemendaal.nl, uiterlijk 31 maart.