Kerkreisje: workshop en rondleiding God in de supermarkt

Kun je God vinden in de supermarkt? Jazeker! Zo blijkt bij de workshop ‘God in de Supermarkt’ waar u op 13 oktober aan kunt deelnemen tijdens een kerkreisje. De werkgroep Groene Kerk en de Kerkreisjes slaan de handen ineen en brengen u dit keer naar de Eemlandhoeve van Boer Jan in Bunschoten-Spakenburg.

Daar worden we om 10.00 uur ontvangen met koffie of thee met een lekkernij en nemen we deel aan de workshop onder leiding van Alfred Slomp. Na de verantwoorde lunch op de Eemlandhoeve geeft Jan Huijgen ons een rondleiding over zijn bijzondere biologische boerderij. Jan is namelijk niet alleen boer, maar ook een filosoof en een pionier. In 2007 won hij als eerste Nederlander de Europese Sicco Mansholtprijs voor zijn vernieuwingen op het gebied van de landbouw.

Alles onder de hemel heeft een tijd: er is een tijd om te planten en een tijd om te oogsten, een tijd om te spreken en een tijd om te zwijgen.

Jan streeft naar herstel van de regionale voedselcultuur. Hij is daarin een boer met een missie, die de ontmoeting wil bevorderen tussen boer & burger, stad & platteland. Dat alles met het oog op duurzaam leven en geïnspireerd op christelijke waarden. Helemaal in lijn met de oproep van de Wereldraad van Kerken aan alle christenen om op te komen voor ‘gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping’. Als we willen kunnen we tijdens de rondleiding ook een kijkje nemen op de grootschalige klassieke veeboerderij van Jan, zijn buurman.

Informatie:
Wanneer: zaterdag 13 oktober 2018 (opgeven vóór 1 oktober)
Vervoer: we gaan met eigen vervoer. Graag ook opgeven of u wel of niet met eigen auto komt en hoeveel reizigers u eventueel kunt meenemen?
Opgeven: Juup van Werkhoven: ☏ 06 2304 2861 juupvanwerkhoven@kerkpleinbloemendaal.nl