Jaarmarkt Bloemendaal was weer een feestje

We deden op zaterdag 1 september weer volop mee aan traditionele Bloemendaalse Jaarmarkt. De kerktuin stond vol met een koffie- en theeterras en 4 verkoopkramen voor speelgoed, thuisgemaakte jam en planten en stekjes van eigen huiskweek.

 

De Ark en Philadelphia stonden in de tuin om zich als goede doelen te presenteren met informatie en zelfgemaakte producten. De Arkgemeenschap is een internationale organisatie van leefgemeenschappen waar mensen met en zonder verstandelijke handicap elkaars leven delen. Alles was tot in de puntjes verzorgd en er heerste een heel fijne, open en verwelkomende sfeer rond de kerk. Aan het eind van de dag kwamen alle vrijwilligers bijeen in de opgeruimde kerktuin om even met gestrekte benen uit te blazen en na te praten. Onder het genot van een glas wijn konden we tevreden vaststellen dat we meer dan 2000 euro zullen gaan bijdragen aan de verbetering van het Ark huis in Honduras.

Opbrengst naar tehuis in Honduras
In Honduras beheert de Arkgemeenschap een tehuis voor 25 geestelijk gehandicapten in de stad Choluteca. Dat tehuis is bedoeld om een huiselijke leefomgeving te bieden, waarin de gehandicapten zich kunnen ontplooien en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Het huidige pand in de wijk Barrio Las Colinas is dermate gedateerd, gebrekkig en vochtig, dat er hoognodig een nieuw onderkomen gebouwd moet worden.