Het was ‘Oost west thuis best’ bij de Zomerlunch

De eerste zomeractiviteit was al meteen een succes. De tafels mooi gedekt, gasten schoven aan en gastvrouwen serveerden een heerlijke lunch.

Scroll naar beneden voor de foto’s.

Het gevoel van thuis voelen of thuiskomen heeft te maken met belangrijke momenten in je leven

Thema ‘Thuis’
Het thema van de zomeractiviteiten is dit jaar ‘thuis’. Denk aan thuiskomen, thuisblijven, thuis voelen, huis, verhuizing, kerkelijk huis, huis van God. Wat maakt dat je je ergens thuis voelt? Thuis is de plaats waar je je veilig kunt terugtrekken. Je kunt je thuis voelen in je eigen land, in je eigen gemeenschap, je eigen kerk. Bij mensen waar je een verleden mee hebt opgebouwd.

Emotie
Thuis en huis heeft met diepe emoties te maken. Het gevoel van thuis voelen of thuiskomen heeft te maken met belangrijke momenten in je leven: geboorte, vriendschap, liefde, ziekte, afscheid. Verhuizen is ingrijpend, vooral als je dat liever niet wilt, maar inziet dat het niet anders kan. Denk aan verhuizen naar een appartement, een zorgcentrum, een verpleeghuis? Of als je moet verhuizen uit je kerkelijk huis?

Tafelgesprek
Tijdens de maaltijd kwamen we met elkaar in gesprek. Ook over het thema thuis. We kozen een voorwerp dat we associëren met ons thuisgevoel. Een potje lijm (ik ben aan huis geplakt, verbinding tussen huisgenoten), een landkaart, een boek, een recept, een bijbeltje. Het leverde mooie gesprekken op. Waarom de één het prettig vind om voor zichzelf te koken en de ander zich daar toe moet zetten. Hoe het zou zijn om samen in één huis te wonen. Dat je je thuis kunt voelen in een vreemde stad, op vakantie.

Hartelijke dank aan Janny de Groot, Mini Hulscher, Tineke Janssen, Hetty Lub en Bea te Winkel voor het organiseren, klaarmaken en serveren van deze heerlijke en gezellige lunch!

Thee in de Tuin
De volgende zomeractiviteit is op dinsdag 7 augustus van 15.00 tot 16.30 uur. Dan organiseren we een ‘High Tea’. Iedereen is welkom. U kunt zich – graag voor vrijdag 3 augustus – opgeven bij het kerkelijk bureau. Geeft u dan ook aan of u prijst stelt op vervoer?

Juup van Werkhoven-Romeijn

Bekijk de foto’s