Groene Zondag – 17 oktober 2021

“Wat werd de dienst op Groene Zondag 17 oktober een bijzondere viering! Dominee Juup van Werkhoven zou in deze dienst voorgaan, maar raakte aan huis gekluisterd door corona. Gelukkig had ze de overdenking en de liturgie al zó goed en grondig uitgewerkt, dat de ouderling van dienst het met leden van de werkgroep Groene Kerk en andere gemeenteleden naadloos konden overnemen.

Mede door de inbreng van het dubbelkwartet onder leiding van Peter Folstar werd deze dienst een mooie en betekenisvolle ervaring. Veel dank aan alle betrokkenen, en aan De Ark voor het beschikbaar stellen van de kist met groenten en fruit en het mooie boeket voor de toontafel.

 

Bij de uitgang lag er voor iedereen een envelop met twee biologische Little Beauty-tulpenbollen en de volgende tuintips voor thuis:

Heel leuk om te doen, goed voor uw portemonnee en de natuur:

  • Vaste planten in het najaar scheuren. Het stimuleert de groei, de extra pol kun je ruilen of weggeven of elders planten.
  • Planten stekken in de nazomer, bijv. hortensia, lavendel, geranium, fuchsia. Leuke cadeautjes voor jezelf of een ander.
  • Zelf zaaien, koop biologisch zaad of verzamel zaaddozen en uitgebloeide bloemen. Drogen en bewaren in papier tot het voorjaar.
  • Wilt u toch planten kopen, let goed op de grondsoort en het aantal zonuren. Koop bij voorkeur inheemse planten en zoek een biologische kweker, deze planten groeiden langzamer en hebben daardoor een beter ontwikkelde wortelkluit en zijn vrij van gifstoffen.

Als u meer informatie zoekt, kijk op internet, vraag het aan professionals of amateurs, of kijk in tuinboeken en -tijdschriften.  Veel plezier!