Niet meer aanmelden voor kerkdiensten en verdere versoepelingen

Eindelijk is het zover: Met ingang van zondag 26 september hoeft niemand zich meer aan te melden voor de kerkdiensten!

Naar aanleiding van de laatste persconferentie is het advies van de PKN dat de 1,5 meter afstand in de kerkdiensten niet meer nodig is. De kerkenraad heeft dit advies overgenomen.

Er is ook geen coronapas nodig. Wel vragen wij u thuis te blijven bij klachten, voor binnenkomst uw handen te reinigen met handgel en een beetje afstand van elkaar te houden. Omdat de ventilatie in onze kerk goed geregeld is, kunnen we blijven zingen, ook als er meer aanwezigen in de dienst zijn.

Speciaal anderhalvemeterdeel
Wilt u graag naar de kerk, maar wel op 1,5 meter afstand zitten? Dat kan, we reserveren hiervoor een deel van de kerkzaal. 

Koffie na de kerkdienst 
Als het weer het toelaat, kunnen we bovendien lekker koffiedrinken in de kerktuin. Binnen koffiedrinken na de kerkdienst wordt landelijk echter gezien als een reguliere bijeenkomst. Dat betekent: of het maximum van de ruimte aanhouden of een coronatoegangsbewijs voor het koffiedrinken na de dienst toepassen. Er is in de kerkenraad uitgebreid over gesproken en alle voors en tegens van beide opties zijn doorgenomen. Uiteindelijk is ons besluit dat we zonder coronatoegangsbewijs binnen zullen koffiedrinken. Dat betekent dat niet met meer dan 24 mensen in het kerkelijk centrum kunnen. Een oproep: Vraag elkaar voor een kopje koffie bij u thuis! We hopen uiteraard dat we gauw naar een normale situatie gaan. Heeft u vragen hierover? U kunt terecht bij de aanwezige ouderling en diaken.

Bijeenkomsten en kringen
Toch zijn er nog wel een aantal maatregelen, wij vinden dat jammer maar helaas is het niet anders. Voor huwelijken en uitvaarten blijft een maximumaantal van 80 personen, daar gelden vanuit de overheid andere regels dan voor kerkdiensten. Voor vergaderingen, kringen en bijeenkomsten in het kerkelijk centrum is het maximumaantal personen 24.

Wij hopen dat er ook aan de laatste maatregelen gauw een eind komt, maar we zijn heel blij u dit te kunnen mede te delen namens de kerkenraad!

  • Het kerkelijk bureau wordt van maandag tot en met donderdag bemand van 10.00-12.00 uur. 
  • De Kerk is open op woensdag en zaterdag van 12.00 – 14.00 uur voor het branden van een kaarsje, een moment van bezinning of een gesprekje.