Areopagus met Sinan Can

Op zondag 6 oktober gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met de Turks/Nederlandse onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can (1977). Sinan Can werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma Wie is de Mol.

Maar zijn echte verdienste is dat hij documentaires maakt die ons de ogen openen voor wat in oorlogsgebieden gebeurt waar de camera’s allang verdwenen zijn. Te denken valt aan ‘De verloren kinderen van het kalifaat’, ‘Onze missie in Afganistan’ of ‘In het spoor van IS’ en ‘Voorbij de grenzen van Saoedi Arabië’. Zijn documentaire over de Armeense Genocide maakte diepe indruk.

Dit jaar kreeg hij de Van Praag-prijs van het Humanistisch Verbond, een prijs bestemd voor iemand die de samenleving medemenselijker maakt. Andrée van Es schrijft als toelichting bij deze prijs: “Can stelt lastige vragen die gesteld moeten worden in gesloten werelden en opent daarmee de ogen van jong en oud, waarmee hij laat zien dat ook in een moeilijke context humane benadering mogelijk is.” Eerder in 2016 werd hij al door het Humanistisch vredesberaad al uitgeroepen als ‘Journalist voor de vrede’.

“Can stelt lastige vragen die gesteld moeten worden in gesloten werelden en opent daarmee de ogen van jong en oud.”

In Areopagus gaan we met hem in gesprek over wat hem geraakt heeft op zijn reizen en wat zijn boodschap is voor de westerse wereld. Maar ook over wat hem drijft en hoe hij naar de toekomst kijkt. Het belooft een buitengewoon boeiend gesprek te worden met een vriendelijke en gedreven man die echt het verschil wil maken.

Areopagus met Sinan Can
Zondag 6 oktober 2019
16.00-17.00 uur
Muziek: Amos Osterhaus zit aan de vleugel
Na afloop meet&greet!

Locatie: Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Toegang: uw gift. Of doe uw gift via GIVT
Luister live via radiobloemendaal.nl
Lees meer over Areopagus

Foto: Natalie Birüçenko