Kom naar Areopagus met thrillerschrijver en journalist René van Rijckevorsel

Zondag 16 september gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met schrijver, journalist en ‘Zwanenbroeder’ René van Rijckevorsel. Van Rijckevorsel (1961) publiceerde eerder dit jaar zijn 3e faction-thriller, Zwanenbroeders. Een boek dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het 700-jarig bestaan van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in ‘s-Hertogenbosch – in de volksmond beter bekend als de ‘Zwanenbroeders’.

Wat is zijn betrokkenheid bij dit illustere gezelschap?

In dit boek verwerkt Van Rijckevorsel zijn gevoel voor historische context, internationale politiek en bovenal voor spanning. Van Rijckevorsel is sinds 2005 lid van dit genootschap, dat in 1318 is opgericht om Maria te vereren en tevens de oudste oecumenische broederschap ter wereld is.

In 2014 verscheen zijn eerste roman Tunis, die hem de Schaduwprijs opleverde voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. In 2016 publiceerde hij Zim. Van Rijckevorsel was onder meer correspondent in Tunis en Harare en is sinds 2001 lid van de hoofdredactie van Elsevier Weekblad. Hij woont in Haarlem-Zuid en is getrouwd met Rolien van Dijk met wie hij drie inmiddels uitwonende kinderen heeft.

Deze middag gaan we het hebben over de actualiteit van zijn boek Zwanenbroeders en zijn betrokkenheid bij dit illustere gezelschap maar ook over wat een boek tot een ware thriller maakt.

Zondag 16 september
16.00-17.00 uur
Muziek: Reinoud Jongsma zit aan de vleugel
Na afloop meet&greet
Locatie: Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Toegang: uw gift. Of doe uw gift digitaal.