Filosofiekring 2019-2020: over Het goede leven & de vrije markt De “vrije” markt: een zegen of bedreiging voor het goede leven?

Vanaf do 26 september wijdt de filosofiekring eenmaal per maand van 20.15-22.00 aandacht aan het boek van Ad Verbrugge, Govert Buijs en Jelle van Baardewijk, Het goede leven & de vrije markt. Op do 28 mei afsluitende avond met auteur Govert Buijs. Lees meer over het thema.

Centrale vraag is onder andere ‘Het goede leven: van klassieke oudheid, middeleeuwen, reformatie, verlichting tot postmodernisme.’

Belangstelling ?
Maak vrijblijvend kennis met de filosofiekring op donderdag 26 september. Ervaring met filosofie is niet nodig, wel de bereidheid om de eigen meningsvorming ter discussie te stellen. De kring telt momenteel 20 leden. De ervaring leert dat de filosofiekring een welkome uitdaging kan zijn wat genuanceerder te oordelen over goed en kwaad, lusten en lasten. Gespreksleider is Arend Soeteman, emeritus hoogleraar rechtsfilosofie aan de VU. Mail of bel Dick Buist (zie hieronder), dan kunnen vroegtijdig de vragen en toelichtingen voor de eerste bijeenkomst worden toegestuurd.

Voor meer informatie: Dick Buist 023-526 14 85 ; e-mail dick.buist@telfort.nl

Data, tijd en plaats : Van september t/m mei doorgaans de derde donderdag van de maand.

Tijd: 20.15 – 22.00 uur. Locatie: Kerkelijk centrum, Kerkplein 20 Bloemendaal.

'Vergroot of verkleint de vrije markt de mogelijkheden voor een goed leven?'