Filosofiekring 2020-2021 over “Tinneke Beeckman, Door Spinoza’s lens, een oefening in levensfilosofie”

Als gevolg van afgelastingen i.v.m. de Coronapandemie kon pas op 22 oktober 2020 het seizoen 2019-2020 van de filosofiekring worden afgesloten. In zeven bijeenkomsten werd aandacht besteed aan “Het goede leven & de vrije markt” , een boek van Ad Verbrugge, Govert Buijs en Jelle van Baardewijk . In de afsluitende bijeenkomst ging Govert Buijs in op de belangrijkste vragen en opmerkingen, die vanuit de kring in de voorafgaande kringbijeenkomsten ter tafel kwamen.

Op 26 november 2020 was de eerste bijeenkomst over Beeckmans’s boek “Door Spinoza’s lens”. Op die avond was het onderwerp de bedreiging van de vrijheid van meningsuiting door orthodoxe godsdienstige stromingen. Eind november werd duidelijk, dat vermoedelijk de geplande bijeenkomsten in december en januari niet door konden gaan.
In het komende maandbericht van de Dorpskerk mogelijk meer informatie over het al dan niet doorgaan van de geplande kringavonden op donderdag 18 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei. Aanvang 20 uur in het kerkelijk centrum.

Enkele gespreksonderwerpen zullen zijn :
– in de morele boodschap van de bijbel staat niets wat de mens niet vanuit de rede kan ontdekken;
– het belang van natuurlijke driften en van de rede voor de democratische samenleving ;
– vertrouw op de rede voor de oorzakelijke verbanden en op de gezonde intuïtie voor het inzicht.

Voor meer informatie: Dick Buist 023-526 14 85 ; e-mail dick.buist@telfort.nl Data, tijd en plaats : Van september t/m mei doorgaans de derde donderdag van de maand. Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Locatie: Kerkelijk centrum, Kerkplein 20 Bloemendaal.

'de bedreiging van de vrijheid van meningsuiting door orthodoxe godsdienstige stromingen'