Hieronder vindt u informatie over diverse ouderenkringen en -clubs. U bent van harte welkom.

Zin in ouderdom

We worden steeds ouder. Na de eerste levensfase (jeugd) en de tweede levensfase (volwassen, werk, gezin) volgt nog een derde en vierde fase. In de derde fase, na de pensionering, zijn we meestal nog bijzonder actief. We doen vrijwilligerswerk, passen op de kleinkinderen, gaan op reis en zijn soms ook nog mantelzorger voor oude ouders. Maar er komt een tijd dat je toch (langzamerhand of heel abrupt) stil wordt gezet. Je belandt in die vierde levensfase, je wordt afhankelijker en je wereld krimpt. De vraag is nu: kun je je daarop voorbereiden? Hoe doe je dat oud worden? Wat maakt nu dat je ouderdom niet alleen als lastig ervaart maar ook als zinvol? Wat geeft zin aan je leven als je ouder wordt? Misschien kunnen we iets leren van de ouderen onder ons. Wat werkt? We gaan op zoek naar inspirerende voorbeelden met hulp van verhalen, film, poëzie en muziek. We doen dit aan de hand van het boekje 'Meer geluk dank grijsheid.' Informatie:  Voor meer informatie mail naar Jaap van de Meent: contact@jaapvandemeent.nl

Blinkertkring

De kring staat open voor nieuwe deelnemers. Informatie: Locatie: zorgcentrum De Blinkert Wanneer: eens per maand van september t/m april Autorijdienst: Elly van Bochoven, tel. 023 524 02 73 Contactpersoon: mw. S. Cusell-de Ceuninck van Capelle, tel. 023 524 43 48.

De Sierlijke Kroon

'Met veel genoegen een verslag geschreven over de Ouderenkring de Sierlijke Kroon. Wij mochten ons verheugen op een gevarieerd en interessant programma. De ontvangsten zijn bijzonder gezellig. Gedurende het kopje thee -met wat lekkers- is er gelegenheid met de tafelgenoten te praten. Je leert elkaar beter kennen in gesprekjes die er toe doen. De prettige sfeer nodigt daartoe uit.  Alle lof voor het bestuur; hun inzet en toewijding om deze waardevolle bijeenkomsten voor ons mogelijk te maken. Boeiende lezingen door ter zake kundigen van niveau; op eigen wijze gebracht. Wij leren ervan. Afgewisseld met vieringen tot in detail verzorgd en verrassende uitjes. Wij zien weer met belangstelling uit naar de komende periode. Programmaoverzichten voorzien van zo’n Sierlijke Gouden Kroon, wil je toch voor geen goud missen?' Lily Montauban van Swijndregt  Informatie: Wanneer: eens per maand op de derde donderdag van de maand Tijd: 14.30-16.30 uur (deur open vanaf 14.00 uur) Contactpersoon: Nelleke den Dekker  023-525 35 77 of Aagje Scheeres 023-537 61 43 (ook om vervoer te regelen)