10475250_351970694995300_5328811681050794895_nMaandelijks een openbaar gesprek van Ad van Nieuwpoort, soms ook van een ander, op zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, een bestuurder, een schrijver bijvoorbeeld. Toegankelijk voor een ieder. Een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Discussie met de aanwezigen via schriftelijke vragen, maar ook na afloop bij een drankje. 

Ze was in één klap bekend in Nederland met haar debuutroman ‘Dorsvloer vol confetti’. Een boek over een meisje dat opgroeit in Zeeland in een strenggelovig boerengezin. Schrijfster Franca Treur. Ad van Nieuwpoort gaat met haar in gesprek over hoe het is om een eigen levensverhaal in (...)

Ad van Nieuwpoort interviewde neerlandicus, schrijver en journalist René van Rijckevorsel over zijn laatste boek ‘Zwanenbroeders’. Het gaat over de oudste vereniging van Nederland, de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in Den Bosch. Een tamelijk exclusief en mysterieus genootschap van (...)

Op zondagmiddag 22 april vulde de kerkzaal zich met een aandachtig publiek voor weer een Areopagus bijeenkomst. Dit keer zou Ad van Nieuwpoort in gesprek gaan met Johnny de Mol over diens hulpproject Movement on the Ground voor de vluchtelingen op Lesbos. Maar omdat John de Mol wegens (...)