10475250_351970694995300_5328811681050794895_nMaandelijks een openbaar gesprek van Ad van Nieuwpoort, soms ook van een ander, op zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, een bestuurder, een schrijver bijvoorbeeld. Toegankelijk voor een ieder. Een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Discussie met de aanwezigen via schriftelijke vragen, maar ook na afloop bij een drankje. 

Areopagus met Sinan Can

Op zondag 6 oktober gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met de Turks/Nederlandse onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can (1977). Sinan Can werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma Wie is de

Zondag 26 mei 2019 was Quote hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en winnaar van ‘de Slimste Mens’ 2018, te gast tijdens de laatste Areopagus Bloemendaal van seizoen 18-19. In een goed bezette dorpskerk had dominee Ad van Nieuwpoort had een bevlogen gesprek met

Grote belangstelling gisterenmiddag in de Bloemendaalse Dorpskerk voor het gesprek met Piet Hein Donner. Een man die weigert met simpele oplossingen te komen voor complexe problemen. Omdat die er eenvoudigweg niet zijn. Door vriend en vijand beschouwd als betrouwbaar kompas in roerige (...)

Doe uw gift snel en gemakkelijk en scan de QR-code met de Givt-app op uw smartphone Let op: op uw smartphone ziet u dat u aan de Dorpskerk Bloemendaal een bedrag aan ‘collecte 1’ gegeven heeft. In het Givt-systeem wordt dit bedrag echter rechtstreeks gekoppeld aan het project Areopagus. Nog (...)