10475250_351970694995300_5328811681050794895_nMaandelijks een openbaar gesprek van Ad van Nieuwpoort, soms ook van een ander, op zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, een bestuurder, een schrijver bijvoorbeeld. Toegankelijk voor een ieder. Een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Discussie met de aanwezigen via schriftelijke vragen, maar ook na afloop bij een drankje. 

Samen met Zuidaspredikant Ruben van Zwieten schreef Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van het zakenblad Quote, onlangs het boek ‘Elite gezocht’. Daarin stellen zij dat elke maatschappij behoefte heeft aan een goed functionerende elite. Tegelijk zien zij dat er een toenemende (...)

Grote belangstelling gisterenmiddag in de Bloemendaalse Dorpskerk voor het gesprek met Piet Hein Donner. Een man die weigert met simpele oplossingen te komen voor complexe problemen. Omdat die er eenvoudigweg niet zijn. Door vriend en vijand beschouwd als betrouwbaar kompas in roerige (...)

Doe uw gift snel en gemakkelijk en scan de QR-code met de Givt-app op uw smartphone Let op: op uw smartphone ziet u dat u aan de Dorpskerk Bloemendaal een bedrag aan ‘collecte 1’ gegeven heeft. In het Givt-systeem wordt dit bedrag echter rechtstreeks gekoppeld aan het project Areopagus. Nog (...)