Operaster Quirijn de Lang in Areopagus + uitvoering!

Hij stond laatst nog in een uitverkocht Carré, nu komt hij naar Bloemendaal: operaster Quirijn de Lange. Hij geeft unieke inkijk in de operawereld én zal na het interview ‘Winterreise’ van Schubert ten gehore brengen.

Bent u minder bekend met opera? Dan is dit dé kans om er kennis mee te maken.

Over Quirijn de Lang
Quirijn de Lang staat aan de voorhoede van de nieuwe generatie Nederlandse operazangers, met meer dan 60 uitgevoerde rollen op zijn repertoire. Hij zong bij vele gerenommeerde operahuizen, zoals English National Opera te Londen, La Monnaie in Brussel, de Deutsche Oper te Berlijn, naast natuurlijk de Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera en het Concertgebouw.

Hij studeerde zang aan La Civica Scuola di Musica te Milaan, en ontving daarna zijn Bachelors en Masters in Opera van het prestigieuze Curtis Institute of Music te Philadelphia. Momenteel is hij te zien als Hamlet, in een door Nederland toerende productie van Opera2Day. Zijn zeer uiteenlopend repertoire omvat, naast Franse opera’s, veel Mozart, Rossini, Britten en Strauss, maar ook klassieke musicals en operette. Dit jaar zingt hij nog de hoofdrol Fred Graham/Petrucchio in Kiss Me, Kate van Cole Porter in de Londense West End, en Danilo in Die Lustige Witwe van Lehár bij Opera North. Quirijn staat, in zijn uitvoering naast zijn zang, bekend om fijnzinnig acteerwerk en een kleurrijke tekstbeleving. Hij heeft zowel opera’s als liederen opgenomen, waaronder enkele nooit eerder uitgevoerde vroege liederen van Hugo Wolf voor het Oxford Lieder Festival.

Quirijn neemt ons tijdens deze bijzondere aflevering van Areopagus Bloemendaal mee in zijn passie. Hij vertelt over die vaak wat gesloten wereld van de opera. Maar ook gaan we het hebben over waar hij nu zijn inspiratie vandaan haalt. Juist voor degenen die niet zo vertrouwd zijn met de opera is deze middag een unieke, laagdrempelige kans om hiermee kennis te maken.

Na het gesprek zal Quirijn de Lang Schuberts wereldberoemde en veel geprezen Winterreise ten gehore brengen. Met aan de vleugel Eke Simons. Zij voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding. Quirijn de Lang en Eke Simons kennen elkaar al tien jaar. Zij zoeken elkaar tussen hun drukke soloprogramma’s steeds weer graag op om het brede liedrepertoire op een eigen manier uit te diepen. Ze namen samen moderne liederen van Pablo Neruda en van Sonja Schwedersky op, en oogsten veel lof met hun programma van Schumann’s Dichterliebe in combinatie met Franse liederen van Duparc en Chausson.

Zondag 25 maart
16.00-18.00 uur
16.00 interview
17.00 uitvoering
Na afloop drankje
Locatie: Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Toegang: uw gift. Of doe uw gift digitaal.