Kerkdienst 9 september 2018

Voorganger: dr. Ad van Nieuwpoort Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Niki Jacobs. Zij zingt Jiddische liederen en wordt begeleid door Pieter Jan Cramer van den Bogaart op accordeon.

 

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
DSG De Sluis/kussens. Lees verderop meer over de speciale collecteactie voor blauwe kussens.
Informatie:

Over de dienst: 
I’ve been to the mountaintop (…) I’ve seen the Promised Land. I may not get there with you. But I want you to know tonight, that we, as a people, will get to the Promised Land.

Deze onvergetelijke woorden sprak Martin Luther King in Memphis op 2 april 1968 voor een grote zaal vol schoonmakers. Nog geen 24 uur later werd hij vermoord.

Kom er eens om in een tijd waarin ‘visie’ een vies woord geworden is, mensen angst wordt aangepraat voor het vreemde en zelfs predikanten zich laten verleiden tot hoogst bedenkelijke complottheorieën om mensen die onder de voet worden gelopen zwart te maken. King liet als geen ander zien hoe een profetische visie mensen moed kan geven om op te staan en te doen waarvan iedereen zegt dat het onmogelijk is.

Komende zondag beginnen we met een serie over het profetische boek Jozua. Maar we gaan eerst met Mozes de berg op om zicht te krijgen op wat misschien wel ondenkbaar is. Mozes komt het beloofde land niet in, net als King. Maar zijn woorden eindigen niet bij zijn dood maar vormen het begin van een nieuwe beweging, een nieuwe tijd. Stapje voor stapje wordt dat beloofde land verkend en wordt dat visioen naar het nu getrokken. Opdat het zijn werk gaat doen. Juist ook in onze tijden zo broodnodig. Zowel maatschappelijk als ook persoonlijk:
Waar kom ik thuis? Waar vind ik de ruimte en de moed om te worden wie ik ben? Om dat te doen wat moet worden gedaan? Ook de kinderen gaan hier de komende tijd mee aan de slag. Voor iedereen die zoekt naar goede moed.

Gemeentezondag
Een bijzondere zondag met afscheid en bevestiging van ambtsdragers en begroeting van nieuwe diaconale medewerkers. Het is ook altijd de start van het nieuwe seizoen met alle activiteiten. Na de dienst is er zoals ieder jaar een lunch in onze (hopelijk) zonovergoten kerktuin. Voor de tieners is er een speciale bijpraattafel. Voor informatie en aanmelden voor de lunch, klik hier.

Vorig jaar was de Gemeentezondag ook een feest met zo’n 150 mensen aan een gedekte tafel in de tuin, bekijk de foto’s

Overige informatie: 
Lees meer over de speciale collecteactie voor blauwe kussens.
Na de dienst: verkoop van Fairtrade-artikelen
Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder.