Kerkdienst 9 mei 2021

Voorganger: ds. Florida de Kok Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Agneta Markusse en Frank Cornet

Er zijn weer 30 kerkgangers welkom in de kerkdiensten. U kunt zich aanmelden bij het bureau (bureau@kerkpleinbloemendaal.nl, tel: 023-524 19 13) tot donderdags 12 uur. U krijgt uiterlijk vrijdag bericht of er een plaats voor u is gereserveerd.

Houd u wel rekening met de maatregelen? Thuis handen wassen, bij de ingang handgel gebruiken, mondkapje op tijdens het lopen binnen en u krijgt een zitplaats toegewezen.

Collecten:
KIA-Noodhulp Libanon/kerk
Informatie:


Bij de dienst – 9 mei
De tong van Lucifer, zo heette het kunstwerk langs de A6 bij LelystadNiet iedereen kon die titel (en misschien ook het kunstwerk?) waarderen. Het kunstwerk werd gerestaureerd, op z’n plek teruggezet, maar kreeg wel een andere naam, zo las ik vorige week in de krant. Het heet nu De tong. Nu is er in de bijbel ook een tekst gewijd aan de tong, Jacobus schrijft erover in zijn brief (3:1-12). Het krantenartikeltje bracht me op het idee om deze tekst komende zondag met u te gaan lezen.
Bij tong denken we aan taal en dus ook aan spreken. Als je het hart op de tong hebt, spreek je uit wat je hoog zit of waar je vol van bent. Dat doen we bijvoorbeeld als we bidden. En dat is, mooie bijkomstigheid, de naam van deze zondag: zondag Rogate – zondag bidt.

Het is voor het eerst dat ik in uw gemeente voorga: u bent nieuw voor mij, ik ben nieuw voor u. Wat mijzelf betreft: ik werk als predikant bij Stichting Ruimzicht (www.ruimzicht.nl). Ruimzicht heeft acht studentenhuizen (Amsterdam, Groningen, Utrecht), begeleidt predikanten door middel van coaching en ondersteunt (financieel) personen die op latere leeftijd predikant willen worden. Dat is, zeer kort samengevat, mijn taak.

Graag tot zondag.

ds. Florida de Kok

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.