Kerkdienst 9 juli 2023

Voorganger: ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Orgel:
Agnes van Bekkum en Anne Brummelkamp
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Cello: Erik Danser en Birgit Kooiker


Livestream

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:


Over de dienst: 
Zielen winnen

Zondag gaat het over zending. Een beladen onderwerp, het roept weerstand op. De vrijheid van de ander staat immers voorop. Iedereen is vrij te geloven wat zij, hij wil. Je valt elkaar niet lastig met je levensovertuiging. Er is ook schroom. Niet eens zo zeer om te bekeren, maar zelfs schroom om te delen waarom het geloof en de kerk voor jou belangrijk zijn. Om erover te praten buiten de kring van de gemeente.

En dan is er ook nog altijd die lastige verhouding tussen zending en kolonialisme. Zending ligt dus wat problematisch, gevoelig. Zielen winnen? De afgelopen drie weken stond de volledige zendingsrede uit het Mattheüs evangelie op het Oecumenisch Leesrooster.  Zondag lezen we er gedeelten uit. Jezus zendt zijn leerlingen, zendt ons, de wereld in om het evangelie te verkondigen. Wat moeten wij met die opdracht?

De lezingen zijn best heftig, maar de liederen zijn licht en er is prachtige muziek: Cellisten Erik Danser en Birgit Kooyker zullen samen met organiste Anne Brummelkamp de sonate voor twee cello’s in G mineur van Händel voor ons spelen.

Graag tot zondag!