Kerkdienst 9 augustus 2020

Voorganger: ds. Jan C. Bos Orgel:
Cees Verschoor
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Bram Coops en Baukje Sibma

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 50 van tevoren aangemelde deelnemers. Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via
Radio Bloemendaal.

Collecten:
Slachtoffers explosie Libanon/kerk
Informatie:

Bij de dienst.

Het Evangelie dat ons deze zondag wordt aangereikt is Mattheüs 14: 22-33. In hun scheepje worden de leerlingen van Jezus overvallen door een heftige storm. Gevoelige Bijbellezers herkennen in dat scheepje het schip van de kerk. Dat schip had ten tijde van de eerste lezers van het Evangelie te maken met oorlogen en met honger, met pesterij en vervolging. Dat vrat duizenden levens op. Dat stormde in hun bestaan zoals het vandaag stormt in ons bestaan. Meerdere teksten in de Bijbel belijden dat in storm en onweer de stem van God klinkt. Is dat primitief bijgeloof of diepe geloofswaarheid?  Hoe horen wij de stem van God?

Ds. Jan C. Bos

 

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken. U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal.
Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.