Kerkdienst 8 mei 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Klik op het boekicoon voor de liturgie

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
KIA-Noodhulp Nigeria/kerk
Informatie:


Over de dienst

In het tv-programma ‘Grenzeloos verliefd’ worden Nederlandse vrouwen gevolgd die emigreren naar hun geliefde in het buitenland. Ze volgen hun hart, laten alles achter en moeten in een vreemd land zien te wennen aan een andere cultuur. Ze hebben het ervoor over: alle moeite en obstakels, de eenzaamheid en vervreemding.

Aanstaande zondag beginnen we met een verhaal dat daar een beetje op lijkt: de novelle over Ruth. Ook zij laat alles achter voor iemand: haar schoonmoeder Naomi. Dat betekent dat ze in een vreemd land moet zien te wennen aan een andere cultuur. Ruth heeft het voor Naomi over: alle moeite en obstakels, de eenzaamheid en vervreemding.

Maar hoezo eigenlijk? Wat heeft Ruth daarmee te winnen? Naomi is verbitterd en boos op iedereen – vooral op God – vanwege de ellende die haar ‘in den vreemde’ overkwam: de dood van haar man en twee zoons. Ze probeert Ruth tegen te houden, weg te duwen. Maar die laat dat niet gebeuren. Er moet er toch één zijn die Naomi niet in de steek laat…

 

Collecte zonder contant geld: u kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? 
Verwarming: het is soms wat frisser in de kerk. Dat heeft een reden. Lees over de verwarming in de kerk

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.