Kerkdienst 8 januari 2023

Voorganger: dr. Matthias Smalbrugge Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

 

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:


Over de dienst
Het verhaal van vanochtend stelt Jozef centraal. Hij is de dromer die op het juiste moment handelt en niet aarzelt. Een meesterdromer, zoals er al eerder een meesterdromer was. Maar dromen, zo zegt de geschiedenis van de eerste Jozef, dat doe je niet straffeloos. Je droom kan een bedreiging zijn voor anderen en die kunnen dan alles op alles zetten om je innerlijke kracht zoveel mogelijk te vernietigen. De ene kant van het verhaal is dus dreiging tegen droom. Maar zwart-wit is het verhaal niet. De dromer zelf moet vluchten en lijdt verlies. Hij zal zijn vaderstad niet meer terugzien en is een tijd een balling. Houdt de droom het uit in die jaren van verlies en ballingschap? En zo ja, welke droom? Want Jozef droomt wat af in het begin van Mattheus. Wij proberen hem te volgen en te zien waar vlucht in bevlogenheid opgaat, maar ook waar het omgekeerde het geval is. Welke droom is zo sterk dat wij hem niet dromen, maar hij ons?

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.