Kerkdienst 6 september 2020

Voorganger: ds. Rinze Marten Witteveen Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Baukje Sibma en Nicolien Smits

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 50 van tevoren aangemelde deelnemers. Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via
Radio Bloemendaal.

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken. U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal.
Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.

 

Over de dienst:

Het zaaien van zaad in de akker is een royaal gebaar. Niet zuinigjes korrel voor korrel, nee, breeduit wordt het zaad over de akker uitgestrooid.  De dichter Willem Barnard spreekt in zijn gedicht, dat als lied  756 in  ons Liedboek is opgenomen, dan ook van ‘brede gebaren’:

Gij hebt met uw brede gebaren
de mensen gestrooid uit uw hand
en in de seizoenen der jaren
volmaakt Gij de oogst van uw land.
(lied 756,1)

Opvallend is in vergelijking met het gedeelte uit het Evangelie van Matteüs, dat wij zullen horen, Matteüs 13, 1-9, het zaaien niet staat voor de verkondiging van het evangelie. In zijn gedicht strooit God de mensen uit. Zo laat hij zien, dat gelijkenissen van Jezus in wezen nooit ‘af’ zijn, maar ons telkens weer uitnodigen om de betekenis ervan opnieuw te doorgronden.