Kerkdienst 5 juni 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Aanvang:
11:00
M.M.v:

PINKSTERVIERING CAPRERA

10.00-11.00 uur inloop met koffie en thee, vanaf 10.30 uur muziek door Jaap Stork (keyboard) en Boni Rietveld (trompet)

Voor de liturgie klik op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Speciale kinderactiviteit
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
onkosten pinksterdienst
Informatie:


Oecumenische Pinksterdienst in Caprera

Zonder jou ben ik nergens
In het verhaal dat dit jaar centraal staat in de pinksterviering – over het bijbelse personage Ruth – gaat het over mensen die een lastige tijd doormaken. Er is sprake van verlies, vreemdelingschap, armoede. Het is vallen, opstaan en… weer doorgaan. Wat het verschil maakt dat zijn de mensen zelf: dat iemand je trouw blijft als je eenzaam bent, dat iemand je niet als vreemdeling ziet maar als mens. En… de liefde.

Singer-songwriter Raoul Michel
De liedjes van singer-songwriter Raoul Michel sluiten hier naadloos bij aan. Zo schreef hij ‘Wij gaan door’ in coronatijd om mensen die het moeilijk hadden een hart onder de riem te steken. En het liedje ‘Kom maar op met die regen’ gaat over samen sterk staan in stormachtige tijden. Speciaal voor deze viering schreef hij het lied ‘Tot het eind’.
Elke lied is een antwoord op een monoloog waarin het verhaal over Ruth verteld wordt vanuit het perspectief van een van de vier hoofdpersonen: Naomi, Orpa, Boaz en Ruth.

Jaap Stork
Ook Jaap Stork zal zijn medewerking verlenen aan deze viering. Samen met Boni Rietveld, trompettist, speelt hij voorafgaand en na afloop van de viering. Daarnaast begeleidt hij de gezongen liederen.

Tijdens de viering is er ook een activiteit voor de kinderen.

Deze viering is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Kennemerland