Kerkdienst 4 juli 2021

Voorganger: ds Marco Visser Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Er zijn 50 kerkgangers welkom in de kerkdiensten. U kunt zich aanmelden bij het bureau (bureau@kerkpleinbloemendaal.nl, tel: 023-524 19 13) tot donderdags 12 uur. U krijgt uiterlijk vrijdag bericht of er een plaats voor u is gereserveerd.

Houd u wel rekening met de maatregelen? Thuis handen wassen, bij de ingang handgel gebruiken, mondkapje op tijdens het lopen binnen en u krijgt een zitplaats toegewezen.

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:

Over de dienst

‘Onze god is toch de beste, onze god is kampioen…’ zongen in de jaren 80 Van Kooten en De Bie als ‘christelijk popduo De Positivoos’. In zo’n soort sfeer lijken we te belanden zondag. De profeet Elia organiseert een wedstrijd op de berg de Karmel. Hij in zijn eentje tegen 450 collega’s van de god Baäl. Om te zien wie de beste god heeft?

Het is geen kwestie van wij tegenover zij, maar de ongelofelijk kritische vraag aan onszélf: waar kniel je voor, wie of wat is je god, waar hang je je hart aan? De Baäl: de god van de natuur, de groei, de economie, de god van het succesverhaal… Of die geheimzinnige Naam, die ander, die van Mozes en de profeten, Stem die steeds maar weer van liefde en menselijkheid spreekt? Scherpe vraag, provocerend en actueel genoeg.

Maar het schuurt, het wringt. Moet dat op deze manier? Kan die vraag zo opgedrongen worden, opgevoerd als een wedstrijd? Godzijdank klinkt er in het verhaal ook nog een woord van een heel andere kant.
Een tegenwoord.

ds. Marco Visser

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.