Kerkdienst 4 december 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Klik voor de liturgie op het boekicoon hieronder

Kinderkring
We gaan op weg naar Kerst. Vier jij het met ons mee?
Op de vier Adventzondagen bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van het kindje Jezus. We horen deze 4 weken over 4 bijzondere vrouwen, de 4 ‘voormoeders’ van Jezus: Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar.  Ze hebben allemaal een heel spannend verhaal. Ze zijn zo bijzonder dat ze een standbeeld verdienen!

Iedere zondagmorgen vanaf 27 november om 10.00 uur voor alle kinderen van de basisschool.

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Medair Nederland /kerk
Informatie:

TWEEDE ADVENT

Adventsweken – De bijzondere voormoeders van Jezus

De evangelist Mattheus begint het verhaal over Jezus niet met zijn geboorte, maar met een geslachtsregister. Daarin komen, naast een heleboel mannen, ook vier vrouwen voor: Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar. Dat zijn bepaald geen kleurloze types; eerder moedige en eigengereide persoonlijkheden. Hun verhalen zijn aangrijpend, spannend en hebben soms ook een ruw randje. Het zal je verbazen dat nu juist deze vrouwen gezien worden als de ‘voormoeders’ van Jezus. In de weken van Advent, voorafgaand aan Kerstmis, staat steeds één van deze vrouwen centraal in de dienst.

Over de dienst
Aanstaande zondag vervolgen we de serie met Ruth. Wat deze voormoeder van Jezus allereerst kenmerkt is haar afkomst. Ze komt uit Moab, een vijandig volk voor Israel. Toch trouwt ze met een jongen uit Juda: een zoon van Naomi die met haar familie is uitgeweken naar Moab vanwege een hongersnood in Bethlehem. Als Naomi teruggaat omdat haar man en twee zoons zijn overleden, staat Ruth erop om met haar mee te gaan. Opmerkelijk, omdat ze een ongewisse toekomst tegemoet gaat. Als vreemdeling en weduwe heeft ze nauwelijks rechten in Juda. En toch redt ze het, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Naomi. Wat speelt daarin mee? Haar vrijmoedigheid, een zekere ‘creatieve’ omgang met regels, trouw en… de liefde. Kortom: een vrouw die je uitdaagt om buiten de gebaande paden te denken en doen.

 

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.