Kerkdienst 30 juli 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Collecten:
Artsen zonder Grenzen/kerk
Informatie:

 

Over de dienst

Begin van dit jaar was Nederland een paar weken in de ban vanwege een schatkaart, opgedoken uit vrijgegeven stukken van het Nationaal Archief. Diverse mensen trokken naar een veldje in de buurt van Ommeren om te zoeken naar kostbaarheden die daar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in munitiekistjes zouden zijn begraven door Duitse soldaten. Na enkele weken stopte men het graafwerk: er werd niets gevonden.
Het vinden van een schat is net zoiets als het winnen van de loterij: daar dromen we allemaal wel eens van. Dan hoeven we ons immers nooit meer zorgen te maken over de hypotheek of de studie van de kinderen!

Jezus vergelijkt in een van zijn parabels het koninkrijk van de hemel met een schat, verborgen in een akker. Maar of we die net zo graag willen vinden als de schat die in een veldje in de buurt van Ommeren zou liggen? Want terwijl die vondst de garantie is voor een zorgeloos bestaan, gebeurt bij de vondst van het koninkrijk van de hemel het omgekeerde: onrust om het bestaande, verandering, omkeer. En in hoeverre zitten we daarop te wachten?

We laten ons aanstaande zondag weer verrassen: wees welkom!