Kerkdienst 30 januari 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

HIER AANMELDEN VOOR DE DIENST

Voor de liturgie klik op het boekicoon

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Partners Pays-Dogon/kerk
Informatie:

 

Over de dienst
Van de vier evangeliën die deel uitmaken van het Nieuwe Testament komt er één wat minder aan bod op de kerkelijke leesroosters: Johannes. Verhalen van deze evangelist horen we met name tijdens feestdagen (kerstmorgen, paasmorgen), tussen Pasen en Pinksteren en op de derde zondag van Epifanie (het verhaal over de bruiloft te Kana). Daarom volgen wij vanaf de ‘Kanazondag’, tot Pasen het alternatief dat door de samenstellers van het oecumenisch leesrooster wordt aangeboden met verhalen uit het evangelie naar Johannes.

Geen huis te heilig
Wat gebeurt er als het verhaal van Thora en profeten vergeten wordt? Dan rest ons een wereld van markt en strijd. Koopkracht- en kostenplaatjes nemen de plaats in van een visie op wie de mens is en zou kunnen zijn. En op hoe wij willen samenleven en de aarde achterlaten voor onze kinderen.
De evangelisten portretteren Jezus als iemand die niet aarzelt om gevestigde opvattingen, belangen en instellingen te bekritiseren. Hij schopt voortdurend tegen ‘heilige huisjes’. In het verhaal van deze zondag gaat hij nog verder: daarin schopt hij het Heilige Huis omver, ofwel: het gebeuren in de tempel en dat sterk doet denken aan wat zich afspeelt in een markthal. Het gebed, de verwachting en de droom zijn verdrongen door een commercieel religieus bedrijf. Hoe moet het verder met het Godshuis?

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.