Kerkdienst 3 november 2019

Voorganger: dr. Ad van Nieuwpoort Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

M.m.v. De Cantorij o.l.v. Philien Schouten

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
KIA-onderwijs Zambia/kerk
Informatie:

Live naar deze dienst kijken of luisteren? Ga vanaf 9.30 uur naar RB, luister via de app of zoek in Sonos naar Radio Bloemendaal.

 

Wat is er allemaal voor nodig om tot een echte en eerlijke ontmoeting te komen? Wanneer durven wij achter onze maskers en façades vandaan te komen? Het heeft met kwetsbaarheid te maken. Maar ook met vertrouwen en veiligheid. Dat iemand het aandurft om gestolde patronen te doorbreken. Bezette denkkaders en vooroordelen te verlaten. Een hele toer is het. Maar als dat gebeurt, gebeurt er iets wat ertoe doet. Helend en vrolijk makend. Verkilde harten ontdooien en menselijkheid gaat stromen.

 

Zo ook in de ontknoping van het Jozefverhaal. Doordat één broeder het gewaagd heeft, de spiraal van angst en schuld te doorbreken wordt een ontmoeting van aangezicht tot aangezicht mogelijk. Heel het verhaal van jaloezie, angst en haat wordt opnieuw geduid. Niet als een verloren en hopeloze geschiedenis, maar ten goede gekeerd. Als een verhaal van bevrijding naar de toekomst toe.

 

Zondag lezen we een van de meest aangrijpende verhalen uit de Bijbel. Een verhaal waarin luid geweend wordt. Een verhaal waarin even zichtbaar wordt dat het mogelijk is: ware broederschap onder mensen. En dan niet als een fijn ‘onder onsje’ maar als een bevrijdend visioen voor heel de wereld.

 

Een heerlijk tegendraads verhaal in tijden van verkilling en verhaalloosheid.