Kerkdienst 29 januari 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

 

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Stichting Bon Timoun/kerk
Informatie:

 

Over de dienst
Wat is wijsheid? Dat vragen wij wel eens als we niet weten welke keuze we moeten maken. Wat is het beste om te doen? Wat is de meest ‘wijze’, verstandige keuze die je brengt waar je naartoe wilt, de optie die je op termijn het meeste oplevert?
Ook Paulus heeft het in zijn brief aan de Korinthiërs over de vraag wat wijsheid is. Hij zaait enige verwarring door de boel speels om te draaien en onverwachte vergelijkingen te maken. Maar uiteindelijk gaat het bij hem ook om een keuze. De apostel maakt een onderscheid tussen ‘wereldlijke wijsheid’ en ‘de wijsheid van God’. De wijsheid van God blijkt iets te maken te hebben met dwaasheid; de dwaasheid van het kruis van Christus. Want in hoeverre kunnen we dat in onze wereldbeelden, in wat wij logisch en vanzelfsprekend vinden, in onze wijsheid inpassen? Nee, probeer het maar niet, zegt Paulus. Het is en blijft een ‘skandalon’, een schandaal, een struikelblok. Alleen zo kan het ons tot wijsheid worden.

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.