Kerkdienst 27 maart 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Lees meer over ons Kinderpaasprogramma

Klik op het boekicoon voor de liturgie

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Dorcas/kerk
Informatie:


Over de dienst

In de veertigdagentijd concentreren we ons op de zeven namen die Jezus krijgt in het evangelie naar Johannes. We vinden ze terug in de zogenaamde ‘ik ben-woorden’. Jezus zegt: ik ben het leven, het licht, de goede herder, de deur, de wijnstok, de weg. Hoewel deze namen ook wel de ‘ik ben-woorden’ genoemd worden, zijn het meer dan woorden. Het zijn symbolen die je kunt verbinden met levensvragen. Brood bijvoorbeeld, gaat over meer dan je ontbijt of lunch. Het gaat over wat je voedt en dat is meer dan brood alleen. Dus wat geeft je energie? En de herder is degene die je leidt, dus door wie laat je je leiden in je leven? Licht laat je zien waar het werkelijk om gaat, dus waar richt je je op en waar ben je blind voor? En wijn is feest, dus wat maakt voor jou het leven feestelijk, warm en gloedvol? We zullen ons er de komende ‘woestijntijd’ op bezinnen.

Zondag 27 maart is het zondag ‘Laetare’: verheug u! Dat klinkt in deze dagen bijna als een vloek. Want waarover zullen wij ons verheugen, nu we dag na dag de ellende zien van oorlog: zoveel verwoesting van steden, huizen, erfgoed en levens? In de lezing uit het evangelie naar Johannes horen we hoe Jezus zichzelf ‘de ware wijnstok’ noemt. Dat doet hij juist omdat hij ziet dat mensen om hem heen het recht vertrappen. Zo verandert de bloeiende wijngaard in een woestijn. En toch… midden in die desolate werkelijkheid staat die ene wijnstok die gevoed wordt door liefde. En wie aan hem vasthoudt, wordt vruchtbaar. Zo krijgen we op de vierde zondag van de veertigdagen – als we halverwege zijn – zicht op het paasfeest: iets, of beter gezegd iemand, om ons aan vast te houden.

 

Collecte zonder contant geld: u kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? 
Verwarming: het is soms wat frisser in de kerk. Dat heeft een reden. Lees over de verwarming in de kerk

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.