Kerkdienst 26 februari 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:


DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
GEEN
Crèche:
GEEN
Collecten:
Inloophuis Kennemerland/kerk
Informatie:

OVER DE DIENST

Het Onze Vader in verhalen

Hoewel veel kerkgangers de woorden van het Onze Vader uit hun hoofd kennen en ze elke zondag aan het eind van de dienst meebidden, kunnen ze best wat vragen oproepen. Want wie of wat is ‘onze vader’ eigenlijk? Wat betekent het ‘heiligen’ van zijn naam en welke voorstelling kunnen we ons maken van zijn koninkrijk?

De tijd voor Pasen is een tijd van inkeer en bezinning: een geschikte periode om met de woorden van het Onze Vader op weg te gaan. Dat doen wij in vier zondagen.

Op 26 februari, de eerste zondag van de veertigdagentijd, vervolgen wij de serie met de tweede bede: uw naam worden geheiligd. Dat klinkt erg plechtig en beleefd en ook wat abstract. Maar het is juist bijzonder concreet. Een naam is in de Bijbel niet zomaar een woord. Een naam heeft altijd betekenis, het is je identiteit, leven. Je naam ben je zelf. Zoals wij een naam hebben, heeft God die ook: ik zal er zijn. Hoe gaan we met die naam om? Daar zal het zondag over gaan.

In deze dienst gaan we ook aan tafel: we vieren de maaltijd van de Heer. Dat doen we op deze eerste zondag van de veertigdagentijd – net zoals op de eerste zondag van Advent – om het begin van de periode van inkeer op weg naar Pasen te markeren. Brood en wijn voor onderweg in de woestijn.

 

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.