Kerkdienst 25 juli 2021

Voorganger: ds. Ineke Clement Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Er zijn 50 kerkgangers welkom in de kerkdiensten. U kunt zich aanmelden bij het bureau (bureau@kerkpleinbloemendaal.nl, tel: 023-524 19 13) tot donderdags 12 uur. U krijgt uiterlijk vrijdag bericht of er een plaats voor u is gereserveerd.

Collecten:
Stichting Epafras/kerk
Informatie:


Over de dienst

Griezelig actueel is de evangelielezing van het oecumenisch leesrooster voor deze zondag: Marcus 6 over de angst van de leerlingen als ze in hevig weer op zee een spook menen te zien. We zien de beelden voor ons van het allesverwoestende water, onlangs, in Duitsland, België en in ons eigen Limburg.

In het evangelie loopt het goed af: Jezus stilt de storm: “ik ben het, wees niet bang”, zegt hij. Dezelfde boodschap als in psalm 114 die we ook horen: “Toen Israël wegtrok uit Egypte. De zee zag en vluchtte.
De Jordaan trok zich terug”…
Wat de God van Israël al niet vermag!

Hoe is tot op vandaag in die verhalen hoop en bevrijding te horen? Letterlijk en in de diepere lagen. Hoe kunnen ze ons bemoedigen als ons eigen levensbootje heen en weer slingert op de golven van angst en onzekerheid?

Aan het slot van de preek zal het lied Suzanne klinken, dat eindigt zo: “En Jezus was een visser, die het water zo vertrouwde, dat hij zomaar over zee liep, omdat hij had leren houden van de golven en de branding, waarin niemand kan verdrinken. Hij zei: ‘Als men blijft geloven, kan de zwaarste steen niet zinken’. Maar de hemel ging pas open, toen zijn lichaam was gebroken en hoe hij heeft geleden, dat weet alleen die Visser aan het kruis. En je wilt wel met hem meegaan, samen naar de overkant en je moet hem wel vertrouwen, want hij houdt al jouw gedachten in zijn hand”

Tot zondag, ds Ineke Clement.

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.