Kerkdienst 24 december 2021

Voorganger: ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
21:00
M.M.v:

Dwarsfluit: Rieneke Weber
Dubbelkwartet o.l.v. Bram Coops

ONLINE-DIENST

VOOR LITURGIE KLIK OP HET BOEKICOON

Collecten:
KIA-kinderen in de Knel
Informatie:

Zend ons een engel in de nacht
Weer vieren we het Kerstfeest in een wereld vol bezorgdheid en angst en zijn we onzeker wat de toekomst ons zal brengen. Wat zouden we graag bij elkaar kruipen en samen zingen tegen alle duistere machten in. Maar wij vieren Kerst in een bijna lege kerk. We hebben behoefte aan licht en laat daar nu het kerstverhaal over gaan: ‘Licht in de duisternis’. In het kerstverhaal zijn het de engelen die het licht brengen, die boodschappers zijn van het licht.
Hugo Simberg (1873-1917), een Finse schilder, maakte een schilderij over een engel, dat in Finland heel beroemd en absoluut favoriet is. Ik denk dat hier de Kerstnacht is afgebeeld. Twee werelden lijken hier te botsen. De wereld van het licht, de hemel waar die engel vandaan komt. En onze wereld, de aarde. Een engel op aarde? Een engel is zo broos en zo kwetsbaar. Een engel is lief en licht en goed. Een engel is een groetje uit de hemel. Die houdt hier toch niet lang stand? Het schilderij zet ons aan het denken. De hemel op aarde, maar hoe dan?

Op Kerstavond is er een on-line viering rond het licht. In een verstilde kerk. En misschien dat die verstilde kerk waar de kaarsen branden wel meer bij ons kerstgevoel past dit jaar dan alle overdaad aan licht en geluid die bij Kerst lijken te horen. Via Radio Bloemendaal kunt u al vanaf 20:45 mee vieren. Leg uw Bijbel en Liedboek of de liturgie klaar, steek een kaars aan… Er is prachtige muziek van orgel, piano en fluit, een dubbelkwartet zal ons zingend verhalen van het licht in de duisternis.
Iedereen van harte welkom!

Juup van Werkhoven-Romeijn


ONLINE-kerkdienst

Ga vanaf 20:45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.