Kerkdienst 23 juni 2019

Voorganger: dr. Ad van Nieuwpoort Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Zang: Niki Jacobs

Zangbegeleiding: Frank Cornet

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Kerk/Radio Bloemendaal
Informatie:

Deze overstapdienst is een bar/bad mitswa voor alle kinderen die overstappen van de kinderkring naar de tieners. Altijd een mooi moment.

Bekijk hieronder de foto’s van de afgelopen jaren overstappen.

 

Wanneer een Joods meisje de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt, wordt zij ‘een meisje van het gebod’, zoals ‘Bat Mitswa’ letterlijk betekent. Ze gaat een nieuwe fase van haar leven in. Met ook eigen verantwoordelijkheden. En dat kan ze omdat ze in de liberale traditie voldoende bagage heeft meegekregen door haar ouders en de tora-lessen.

Die mooie traditie lenen wij in de kerk van Bloemendaal sinds een aantal jaren van de synagoge. We geven er een eigen draai aan, maar de kern van de viering blijft overeind. Ditmaal zullen twee meisjes (dit jaar dus geen jongens) uit ons midden een stuk uit de tora en uit het evangelie lezen op de kansel. Daarover gaan we onder de kansel doorpraten, ook met gemeenteleden. Niki Jacobs zal Jiddische liederen zingen en Dirk Out zal het orgel laten horen klinken zoals we dat nog niet eerder gehoord hebben.

In deze dienst zal ook een moeder en haar vier kinderen worden gedoopt en zullen na de dienst in de tuin de witte duiven weer worden losgelaten om die bevrijdende uittocht ook even heel voelbaar te maken.

En dan vieren we ook nog dat Radio Bloemendaal 95 jaar bestaat.

Een dienst met vrolijke liederen, lichte reflectie en veel bezield verband hopen we maar. Mis het niet!