Kerkdienst 23 augustus 2020

Voorganger: dr. Matthias Smalbrugge Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 50 van tevoren aangemelde deelnemers. Aanmelden kan tot donderdag 12.00 uur via het kerkelijk bureau: 023 -524 1913.

Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via Radio Bloemendaal.

Voor liturgie:
Klik op het boekicoon hieronder

Collecten:
Hospice Haarlem/kerk
Informatie:

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken. U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal.
Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.

Over de dienst:
Welke criteria leg je aan bij het behandelen van zieke mensen? Hoe gaat het bij een evtuele ‘tweede golf’? De ‘dor hout’ -discussie heeft veel mensen geraakt en heeft ons met vragen geconfronteerd die we niet een-twee-drie kunnen oplossen. Natuurlijk levert ook de bijbel geen oplossing, maar wel perspectieven die je misschien aan het denken zetten. Als het gaat om een verschrompelde hand die iemand al jaren heeft, moet die hand dan per se op sabbat genezen? Het debat tussen Jezus en de Farizeeën is minder eenduidig dan het lijkt. Spannend zelfs, dus we gaan proberen de verschillende meningen zo goed mogelijk te volgen, zodat we zelf ook weer eens op een andere manier naar deze vragen kunnen kijken.