Kerkdienst 22 mei 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Klik voor de liturgie op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Stem in de Stad/kerk
Informatie:

Over de dienst

Een arm meisje laat een oogje vallen op een uitermate geschikte partij: een rijke en potente herenboer. Gebaad en heerlijk geparfumeerd gaat ze de nacht in, op zoek naar de plaats waar deze man met een vrolijke dronk in slaap is gevallen. Vervolgens wordt midden in de nacht een subtiel spel gespeeld waarbij onhelder blijft wie nou wat ontbloot: er is wat gerommel onder een deken, maar meer krijgen we niet te zien.
En nee, dit is geen aflevering van Boer zoekt vrouw of een programma waarin mensen worden uitgedaagd seksuele verleiding te weerstaan. Het speelt zich af in het derde hoofdstuk van het boek Ruth.
Opnieuw werpt zij zichzelf helemaal in de waagschaal. Maar doet zij dat ook voor zichzelf? Dat is nog maar de vraag. Op de achtergrond staat haar schoonmoeder Naomi die de boel zorgvuldig regisseert.
Blijkbaar heeft zij belang bij wat er gebeurt. We horen nog niet welk belang. Eerst moet er gewacht worden, in vertrouwen, op wat komen gaat.

 

 

Collecte zonder contant geld: u kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? 
Verwarming: het is soms wat frisser in de kerk. Dat heeft een reden. Lees over de verwarming in de kerk

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.