Kerkdienst 22 januari 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

 

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Stichting Kika/kerk
Informatie:

Over de dienst
Ruzie in de tent! Dat komt in de beste families voor. Net als in bedrijven, op scholen, in het parlement, het verkeer en… in de kerk. Ruzie was er vanaf het begin, zo kun je lezen in de brieven van Paulus. Hij is nog niet vertrokken bij de gemeentes die hij heeft gesticht of ze vliegen elkaar in de haren. En hoewel vaak verondersteld wordt dat ruzie in de kerk gesmoord zou moeten worden door de mantel der liefde, is het eigenlijk heel logisch dat dat niet gebeurt. Want zolang er mensen zijn op aarde, zijn er tegenstellingen en bestaan er conflicten. Dus ook in de kerk.

Aanstaande zondag 22 januari lezen we een passage uit het begin van Paulus’ eerste brief aan de Korintiërs waarin hij ingaat op zo’n conflict. En wat maakt zijn reactie nou interessant? Hoezo lezen we die eeuwen later nog? Wat maakt het meer dan een goedbedoeld adviesje om het weer bij te leggen? De apostel slaagt erin om in een wereld van verschil een verbindend verhaal te vertellen. Een verhaal dat mensen boven het particuliere gerommel en gedoe uittrekt. Een verhaal dat ons ook vandaag tot inspiratie kan dienen.

 

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.