Kerkdienst 21 augustus 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum en Anne Brummelkamp
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Klik op het boekicoon voor de liturgie

Collecten:
Gevangenenzorg Haarlem/kerk
Informatie:


Over de dienst

Deze zomer horen we in de diensten een aantal ‘gekke gelijkenissen’ van de evangelist Lukas, waarin hij de wereld op z’n kop zet. Bijvoorbeeld over een feest waar uiteindelijk niet de ‘usual suspects’ aan tafel zitten, maar onverwachte gasten: bedelaars, daklozen, ongelukkigen, lammen en blinden. Of over bidden, dat niet zoveel te maken blijkt te hebben met in jezelf keren, stilte en rust, maar eerder met onrust, lawaai en onbeschaamd gedram. En wat te denken van een rentmeester die fraude pleegt en daarvoor geprezen wordt door zijn heer! Kleine verhaaltjes die je uitdagen om eens anders naar jezelf, de wereld en misschien ook God te kijken.

Aanstaande zondag 21 augustus gaat het over een onrechtvaardige rechter die – vanwege een lastige klant – besluit toch recht te doen. Wat zou die gelijkenis met God en gebed te maken kunnen hebben? We horen het zondag!

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

COLLECTE ZONDER CONTANT GELD
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.