Kerkdienst 20 september 2020

Voorganger: ds Jaap van de Meent Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 50 van tevoren aangemelde deelnemers. Kijk verderop hoe u zich kunt aanmelden voor de dienst. Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via Radio Bloemendaal.

 

Liturgie:
Klik op het boekicoon hieronder

Collecten:
Vluchtelingenwerk/kerk
Informatie:

Dienst bijwonen
Als u deze dienst wilt bijwonen, meld u dan voor de donderdag voorafgaand aan de dienst aan bij het kerkelijk bureau via e-mail of telefoon: bureau@kerkpleinbloemendaal.nl of (023) 524 1913. Graag met opgave van het aantal personen en het telefoonnummer waarop u te bereiken bent.

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken. U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.

Over de dienst

Wonderlijke verhalen

Komende zondag lezen we uit het evangelie de gelijkenis van de werkers van het laatste uur. Het verhaal geeft ons een inkijkje in de Bijbelse economie. Rembrandt heeft er zowel een ets als een schilderij van gemaakt. Zijn schilderij toont een landheer en daar omheen arbeiders. Ze hebben in de wijngaard van de landheer gewerkt. Sommigen de hele dag, anderen een deel van de dag. De laatsten slechts een uur. Zojuist is het dagloon uitbetaald, aan alle werkers evenveel. De werkers van het eerste uur vinden dat onterecht en twee van hen komen verhaal halen bij de heer van de wijngaard.

De oudtestamentische lezing is uit het boek Jona. Ook zo’n wonderlijk verhaal over een profeet die vindt dat zijn Heer te goed is voor deze wereld. Beide verhalen gaan over ons. Hoe, dat hopen we zondag te ontdekken.

Ds. Jaap van de Meent