Kerkdienst 20 maart 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Lees meer over ons Kinderpaasprogramma

Klik op het boekicoon voor de liturgie

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
KIA-werelddiaconaat Indonesië/kerk
Informatie:


Over de dienst
In de veertigdagentijd concentreren we ons op de zeven namen die Jezus krijgt in het evangelie naar Johannes. We vinden ze terug in de zogenaamde ‘ik ben-woorden’. Jezus zegt: ik ben het leven, het licht, de goede herder, de deur, de wijnstok, de weg. Hoewel deze namen ook wel de ‘ik ben-woorden’ genoemd worden, zijn het meer dan woorden. Het zijn symbolen die je kunt verbinden met levensvragen. Brood bijvoorbeeld, gaat over meer dan je ontbijt of lunch. Het gaat over wat je voedt en dat is meer dan brood alleen. Dus wat geeft je energie? En de herder is degene die je leidt, dus door wie laat je je leiden in je leven? Licht laat je zien waar het werkelijk om gaat, dus waar richt je je op en waar ben je blind voor? En wijn is feest, dus wat maakt voor jou het leven feestelijk, warm en gloedvol? We zullen ons er de komende ‘woestijntijd’ op bezinnen.

Zondag 20 maart is het de derde zondag van de veertigdagentijd. Dan staat een passage uit het Johannesevangelie centraal waarin Jezus zichzelf de ‘goede herder’ noemt. Hoewel het wat romantisch en antiek klinkt, is het een zeer actuele titel in deze tijd van verkiezingen en opkomende tirannieke leiders. In hoeverre zijn zij herders voor hun volk? Waarschijnlijk is het voor ons niet zo moeilijk om te benoemen wat we een minder goede of zelfs slechte herder vinden: leiders die leugens voor waarheid verkopen, zichzelf verrijken, gericht zijn op machtsbehoud. Maar wanneer spreek je nou van een goede herder? En wat is eigenlijk de rol van de schapen? Johannes helpt ons een heel eind op weg.

 

Collecte zonder contant geld: u kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? 
Verwarming: het is soms wat frisser in de kerk. Dat heeft een reden. Lees over de verwarming in de kerk

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.