Kerkdienst 20 juni 2021

Voorganger: ds Jaap van de Meent Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Agneta Markusse en Frank Cornet
Cello: Philippine Bogaers, Elvira Hoenson, Alma Kuerschner
Vleugel: Karin Hoenson

Bar mitswa 
Ieder jaar voor de zomervakantie hebben we een gezellige dienst waarin de kinderen uit groep 8 ‘overstappen’ naar de tieners. Dat doen we net als vorig jaar coronaproof! 

Kinderkring:
Er is geen preek, dus geen kinderkring - wel een knutselpakketje voor tijdens de dienst
Crèche:
tot 4 jaar
Collecten:
Vluchtelingenwerk Nederland/kerk
Informatie:

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Over de Bar mitswa: Het is wat de synagoge viert als kinderen 13 jaar worden. Het markeert een belangrijk moment: de overstap naar de middelbare school, een moment in je leven om opnieuw te beginnen. Zekerheden achterlaten, nieuwe contacten leggen, weer van onderaf aan beginnen, het hoort er allemaal bij.

Die mooie traditie lenen wij in de kerk van Bloemendaal sinds een aantal jaren van de synagoge. We geven er een eigen draai aan, maar de kern van de viering blijft overeind. Ditmaal zullen een paar kinderen uit ons midden een stuk uit de Thora en uit het evangelie lezen op de kansel. Daarover gaan we onder de kansel doorpraten, ook met gemeenteleden. Na de dienst laten ze duiven op als teken van vrede.

Voor de kleintjes
Er is deze dienst geen echte preek. Er is ook geen kinderkring, maar wel een knutselpakketje dat past bij het thema. Je hoeft je tijdens het voorlezen door de kinderen dus niet te vervelen. Voor de allerkleinsten is er crèche.

De dienst is vol. Voor de gasten: houd u wel rekening met de maatregelen? Thuis handen wassen, bij de ingang handgel gebruiken, mondkapje op tijdens het lopen binnen en u krijgt een zitplaats toegewezen.