Kerkdienst 2 mei 2021

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Nicolien Smits en Bram Coops

Vanaf zondag 2 mei zijn er weer 30 kerkgangers welkom in de kerkdiensten. U kunt zich aanmelden bij het bureau (bureau@kerkpleinbloemendaal.nl, tel: 023-524 19 13) tot donderdags 12 uur. U krijgt uiterlijk vrijdag bericht of er een plaats voor u is gereserveerd.

Houd u wel rekening met de maatregelen? Thuis handen wassen, bij de ingang handgel gebruiken, mondkapje op tijdens het lopen binnen en u krijgt een zitplaats toegewezen.

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:


Waar het over gaat:

De tijd tussen Pasen en Pinksteren is een soort ‘tussentijd’. Aan de ene kant leven we vanuit de jubel van het paasfeest: opstanding en bevrijding, aan de andere kant zijn we er nog niet, het moet nog Pinksteren worden. Zo is het ook in de ‘woestijnverhalen’ uit het boek Exodus. De kinderen van Israël zijn weliswaar bevrijd uit Egypte, maar hebben nog een lange tocht voor de boeg vol onzekerheden, gevaren en gebrek. En hoe hou je het dan vol? Wat is je houvast als je in zo’n ‘woestijntijd’ verkeert?

Dat is ook de vraag voor de leerlingen van Jezus, als ze – in lange gesprekken in het Johannesevangelie – begrijpen dat ze afscheid moeten nemen van hun leermeester. Het maakt ze onrustig: hoe moeten ze dan verder? Zowel Mozes als Jezus geven hun woord: leeftocht voor onderweg.

ds. Jessa van der Vaart

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.