Kerkdienst 19 juni 2022

Voorganger: mw. dr. Cristina Pumplun Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

dr. Cristina Pumplun is theoloog, letterkundige en de missionaris-vicaris van de Westerkerk in Amsterdam. Tot 2003 was zij minister van studies aan het Thomas Instituut in Utrecht. Zij studeerde Duitse taal en literatuur in Amsterdam, aan de Vrije Universiteit en vervolgens in Passau, Duitsland.

Collecten:
Habitat for Humanity/kerk
Informatie:

Op deze tweede zondag na Pinksteren gaat het over iets waar de kerkdienst van ademt, maar wat ook veel mensen buiten de kerk blijken te doen: bidden. Karl Barth schijnt gezegd te hebben: “Handen vouwen voor het gebed – zo begint verzet tegen de chaos in de wereld.” De vraag is: halen gebeden iets uit in een wereld waar mensen op zoveel plaatsen oog in oog staan met het kwaad? En zou het zo zijn, dat je van Hogerhand gegeven wordt, wat je ook maar vraagt?  Volgens de evangelist Johannes zegt Jezus iets in die trant tegen zijn leerlingen – weliswaar op een cruciaal moment, waarin zij afscheid van elkaar zullen moeten nemen, en wat als laatste bij een afscheid wordt gezegd krijgt vaak bijzonder gewicht. We gaan erover nadenken: over het gebed, die beweging, dat heel persoonlijke contact tussen mensen en de Eeuwige en wat dat met een mens, met mensen, doet.

ds. Cristina Pumplun

 

Collecte zonder contant geld: u kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten?
Verwarming: het is soms wat frisser in de kerk. Dat heeft een reden. Lees over de verwarming in de kerk

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.