Kerkdienst 19 februari 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

De Catorij o.l.v. Xandra Mizée

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
KiA-noodhulp Etiopië/kerk
Informatie:

Over de dienst

Het Onze Vader in verhalen
Hoewel veel kerkgangers de woorden van het Onze Vader uit hun hoofd kennen en ze elke zondag aan het eind van de dienst meebidden, kunnen ze best wat vragen oproepen. Want wie of wat is ‘onze vader’ eigenlijk? Wat betekent het ‘heiligen’ van zijn naam en welke voorstelling kunnen we ons maken van zijn koninkrijk?

De tijd voor Pasen is een tijd van inkeer en bezinning: een geschikte periode om met de woorden van het Onze Vader op weg te gaan. Dat doen wij in vier zondagen.

Op 19 februari, de zondag die aan de veertigdagentijd voorafgaat, beginnen we met een woord voor God dat heel vanzelfsprekend lijkt: vader. Natuurlijk is God vader. Wat zou hij anders zijn dan iemand die voor je zorgt, die je leidt in het leven? Maar juist in onze tijd is dat woord problematisch geworden. Vader? Dat klinkt wel heel masculien. Hoezo niet ‘moeder’? En zorgen? We weten inmiddels wat autoritaire vaders kunnen aanrichten, niet alleen in gezinnen, maar ook in de politiek waar sommige leiders zich graag ‘vader van het volk’ noemen. Dus hoe kunnen we tegen het ‘vaderschap’ van God aankijken? We gaan te rade bij de gelijkenis van de zoon die verloren raakte en weer gevonden werd uit Lukas 15.

 

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.