Kerkdienst 18 oktober 2020

Voorganger: ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Bram Coops en Ineke Dercksen

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 30 van tevoren aangemelde deelnemers. Draag bij binnenkomst een mondkapje. U mag die afzetten, wanneer u op uw plek bent.
Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via Radio Bloemendaal.

Wilt u een dienst bijwonen? Kijk verderop.

Collecten:
KIA-Actie Sprinkhaan/kerk
Informatie:

Dienst bijwonen
Als u deze dienst wilt bijwonen, meld u dan voor de donderdag voorafgaand aan de dienst aan bij het kerkelijk bureau via e-mail of telefoon: bureau@kerkpleinbloemendaal.nl of (023) 524 1913. Graag met opgave van het aantal personen en het telefoonnummer waarop u te bereiken bent.

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken. U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.

Over de dienst

Dankbaarheid en duurzaamheid

Daarover gaat het aanstaande zondag. We vieren een beetje dankdag of oogstdienst. Zichtbaar met de oogst op de avondmaalstafel, de tafel van samen, van delen. Dankbaar zijn we voor wat ons toevalt, voor de goede gaven. Maar tegelijkertijd zien we dat de aarde, Gods goede schepping bedreigd wordt. En dus willen we het zondag ook hebben over duurzaamheid.

Wat heeft duurzaamheid met geloof te maken? Tijdens de nacht van de theologie werd vorig jaar november het boek ‘Groene theologie’ van Trees van Montfoort verkozen tot het beste theologische boek van het jaar. Het is een doordenking van duurzaamheid als thema voor de theologie. Duurzaamheid blijf vaak steken in ‘doenerigheid’ en uiteraard moeten we ook iets (veel) ‘doen’. Maar wat heeft duurzaamheid met theologie te maken, met God, met de Bijbel? Het boek stelt vragen bij ons wereldbeeld, indirect of onbewust wellicht gebaseerd op een bepaald lezing van de Bijbel? Denk aan de scheppingsorde, rentmeesterschap, de spannende relatie tussen kolonialisme en zending. In de kerk gaat het over thema’s als gerechtigheid en vrede en de omgang met schaarse natuurlijke bronnen kan een bedreiging zijn voor gerechtigheid en vrede. Genoeg thema’s dus om een kerkdienst aan te wijden.

De kerkdienst is mede voorbereid door de werkgroep Groene Kerk en de Ark gemeenschap.

 Welkom zowel fysiek als online!

Ds. Juup van Werkhoven-Romeijn